Spumante

Spumante je italský název pro šumivé víno. Při tlaku nejméně 3 bary při 20 stupních Celsia rozvíjí svou jemně perleťovou strukturu. Často vzniká při druhé fermentaci nebo fermentaci v lahvích. Kromě toho je zcela fermentovanému základnímu vínu přidána do lahve plnicí dávka kvasnic a cukru a je znovu fermentováno. V případě sektu se tomu říká Metodo Classico. Lze jej přirovnat k výrobě šampaňského, crémantu, cava nebo dokonce německého jakostního šumivého vína, jako je šumivé víno.

Často se také používá takzvaný Metodo Martinotti. Zde je alkoholické kvašení základního vína přerušeno odstraněním kvasinek. Nedokončené víno se vloží do nádrže z nerezové oceli odolné proti tlaku a přidá se plnicí dávka. Další fermentace probíhá při nízkých teplotách po dobu někdy několika měsíců. Výsledkem je velmi jemná struktura perla a podpora zrání kořeněných vůní. Toto je upřednostňovaná metoda, zejména v Piemontu a při použití odrůd Muscatel.

Nejprodávanější

Scanavino Moscato Spumante Dolce 0,75 l new min
Scanavino Moscato Spumante Dolce 0,75 l
Skladem u dodavatele
Kód: 996140
 
189 Kč
(156,20 Kč bez DPH)

Cena

189190
1189190

Značky

Položek k zobrazení: 1
Scanavino Moscato Spumante Dolce 0,75 l new min
156,20 Kč bez DPH
189 Kč
Skladem u dodavatele

Scanavino Moscato Spumante Dolce má světle slámově žlutou barvu, s pevným a krémovým perlením. Vůně je typická pro Moscato, aromatická, se sladkými tóny ovoce. Chuť je...

Kód: 996140
1 položek celkem